Engagerede medarbejdere trives og performer bedre – og de bliver længere i virksomheden.

Denne artikel handler om hvordan du kan arbejde målrettet med engagement som vejen til gladere medarbejdere, bedre resultater og bedre fastholdelse. Vi vil specifikt tale om disse faktorer:

 • Medarbejdernes styrker
 • Klar rammesætning og forventningsafstemning
 • Anerkendelse
 • Relationer
 • Mening & Fællesskab

Når du er en del af vores netværk, modtager du input som dette direkte i din indbakke 1-2 gange om måneden, og du får netværksrabat på vores kurser og workshops. Tilmeld dig her.

hvad fastholder medarbejdere

Kender du dine medarbejderes styrker?

Og bruger du dem bevidst?

En meget vigtig faktor for skabelsen af engagement i jobbet er, at du

 1. hver dag har mulighed for at gøre det, du er bedst til, og
 2. at du har det, der skal til, for at udføre dit arbejde ordentligt.

Når vi som mennesker får lov til at arbejde og gøre en forskel gennem det, vi er bedst til, så udvikler vi os. En leder, der er opmærksom på dette, får ikke blot løst opgaven mere effektivt. De får også en medarbejder, der kommer ud af opgaven med uglet hår, røde kinder og stolthed over at være vigtig.

Ved dine medarbejdere, hvad der forventes?

Og bliver det kommunikeret rigtigt?

Hvis du som leder ønsker, at dine medarbejdere trækker i en bestemt retning, og når et konkret mål, er det afgørende at du:

 1. Udpeger et mål og sikrer dig, at det også er vigtigt for medarbejderen.
 2. Sætter rammerne, så det er mulig at nå målet.
 3. Sikrer at medarbejderen er tryg i opgaven.

Gennem kommunikation sætter du de rammer, der giver din medarbejder mulighed for at lykkedes med sin opgave. Ordet kommunikation betyder “at gøre fælles”. Så hvis du som leder har et ønske eller et mål for en konkret opgave, som ikke bliver opfyldt, så overvej om din kommunikation har været god nok.

Føler dine medarbejdere, at de er vigtige?

Bliver de både set og hørt?

Alle mennesker har brug for at føle sig vigtige. At mærke, at den de er, og det de kan, gør en forskel. Anerkendelse er et psykologisk behov, alle mennesker har i større eller mindre grad. Lige som vi har behov for næring.

Når vi mangler næring, knurrer maven, og vi spiser, for at genoprette balancen. Den følelse kender vi alle.

Men hvordan føles det, når vi ikke bliver anerkendt? Den følelse er lidt sværere at genkende. Når de psykologiske behov ikke bliver mødt, er det psyken – ikke maven – der knurrer. Det føles som en uforklarlig utilfredshed, som vi ofte ikke ved, hvor kommer fra.

Når du som leder kender de psykologiske behov, har du muligheden for at øge den psykologiske tilfredshed. Kender du den enkelte medarbejders specifikke behov, har du et stærkt ledelsesværktøj til at motivere og engagere den enkelte.

Hvis du har brug for at lære disse behov at kende, og vide hvordan du kan bruge dem i din ledelse, så tag fat i os. 

Har I det godt sammen i virksomheden?

Frugtordninger og et poolbord er ikke (altid) nok!

Positive relationer er afgørende, af den simple grund, at mennesket er et flokdyr. Forskning viser, at hvis et individ udstødes af flokken, kan det gå til grunde. Ensomhed påvirker vores immunforsvar.

Gallup Instituttets forskning viser, at de mennesker, der har en god ven på arbejdet, er 50% mere tilfreds med deres arbejde, end de medarbejdere, der ikke dyrker relationerne til kollegerne.

Vi anbefaler, at du læser denne artikel fra Harvard Business Review om vigtigheden af at have en ven på jobbet – og hvorfor ledere skal være opmærksomme på det.

Er der mulighed for at udvikle sig?

Både fagligt og menneskeligt?

Mennesker har brug for at præstere. Brug for at mærke resultater og succes. Vi stræber helt naturligt efter at kravle helt op i toppen af Maslow’s behovspyramide, og realisere vores potentiale. Samtidig er det at nå mål og skabe resultater afgørende for vores psykologiske trivsel. 

Men der er noget andet, og meget mere simpelt, vi skal forholde os til: Det at andre ser muligheden i os. 

Hvis du som medarbejder kan mærke, at din leder har en ægte interesse i at du vokser, enten menneskeligt eller fagligt, giver et ro, fordi det er et tegn på, at virksomheden ikke blot investerer i dig, men at du bliver set som en del af fremtiden for virksomheden. Når virksomheden vil investere i dig, vil du med stor sandsynlighed også investere i virksomheden. 

Hvad er egentlig meningen?

De fleste mennesker har brug for mening

Hvorfor bruger vi så mange timer af vores liv på arbejde? “Lønnen”, vil være et nærliggende svar, men det er langt fra fyldestgørende. Penge er et simpelt bytte for vores tid. Værdien af penge er dog ikke altid lige så høj som værdien af tid. Tiden er vores liv, og hvad er det egentlig vi bruger vores liv på, i de timer, vi er på arbejde?

Mening er vigtig, fordi vi skal have noget værdi, der når ud over lønnen. Personlig værdi. 

Det behøver ikke være stort og forkromet. Værdien kan godt være “at have et rart sted at gå på arbejde”. Mange mennesker har dog også et ønske om at gøre en forskel gennem dem vi er og det vi kan. Derfor kan det være en meget stærk drivkraft at arbejde for en virksomhed med en spændende mission.

Som virksomhedsejer eller leder er det derfor værd at overveje, hvad virksomhedens mission er. Hvad er det I gerne vil ændre. Jo længere I tænker ud over egen næstetip, og jo mere I lever og ånder for missionen, jo lettere er det at tiltrække mennesker, der vil arbejde hårdt for at bidrage, ganske enkelt fordi at I lettere kan forandre verden, når I forener kræfterne. 

Vi er her for at hjælpe

I Zerius hjælper vi ledere med at fremme udvikling og resultater, gennem de mennesker, der er i virksomheden. Hvis du har brug for indspark til, hvordan du kan optimere præstationerne i et team eller hele virksomheden, så giv os et kald. 

Vi tilbyder at løse helt konkrete opgaver og kan også hjælpe ved at udstyre dig som leder, eller virksomheden som helhed, med viden og værktøjer, der giver større trækkraft. Nedenfor kan du se vores aktuelle kurser, som også kan afvikles som skræddersyede forløb i virksomheden. 

Vi er her kun for at hjælpe dig og de mennesker, som din virksomhed er afhængig af, så tag fat i os. 

Aktuelle kurser

KOntakt os for et tilbud og tilmelding

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

vil du have bedre resultater?

Så er vi her for dig!

Mennesker der har det godt, skaber bedre resultater.

Forskning har vist det med stor tydelighed, og det er både udgangspunktet og målet i vores arbejde.

Det, vi er rigtigt gode til i Zerius, er at skabe udvikling gennem rekruttering, ledelse og kommunikation.

Vi er uddannet og trænet i ledelse, der styrker mennesker, og i at facilitere udviklingsprocesser i teams og organisationer samt arbejde med professionel coaching.

Udover vores fælles baggrund, har vi hver vores professionelle baggrund og toptalenter.

Helle Halken

Direktør & Stifter

Helle er benhård når det kommer til executive search/rekruttering. Hun har en meget stærk holdning til at processen skal afspejle respekt og ordentlighed. Det sikrer en høj kvalitet og de bedste resultater for både virksomhed og kandidat.

Toptalenter:

 • Fokus
 • Målrettethed
 • Læring

Kontakt os

 

Zerius ApS
Nørregade 12, st. th.
6070 Christiansfeld
info@zerius.dk 

Helle Halken: +45 20 62 61 48

Kontakt os

Zerius ApS
Nørregade 12, st. th.
6070 Christiansfeld
info@zerius.dk

 

Helle Halken: +45 20 62 61 48