Hvad betyder engagement?

 • Hvordan defineres begrebet?
 • Hvad betyder det for det enkelte menneske?
 • Hvad betyder det for arbejdspladsen?

Det kigger vi ind i, i denne artikel, der samler op på månedens emne: Engagement på arbejdspladsen. 

Når du er en del af vores netværk, modtager du input som dette direkte i din indbakke 1-2 gange om måneden, og du får netværksrabat på vores kurser og workshops. 

hvad betyder engagement

Hvad betyder engagement?

Lad os starte med definitionen af ordet.

Da vi her hos Zerius taler om engagement i forbindelse med sit arbejde eller virke, betyder engagement i denne forbindelse det, at være optaget af, interesseret i eller følelsesmæssigt involveret i sit arbejde – eller det, du beskæftiger dig med. 

Ord der ligger tæt op af er ildhu, passion, entusiasme og begejstring. 

Historisk kommer ordet fra det franske ord “gage”, der betyder værdi eller forpligtelse.

Denne sproglige definition af begrebet engagement er med til at skabe en forståelse for den psykologiske tilstand, som engagement også er. En tilstand, som forskere fra bl.a. Gallup har brugt mange år på at undersøge, fordi det netop har stor værdi, både for det enkelte menneske og for virksomhederne. 

Hvad betyder engagement for den enkelte?

Vi kommer i flow og får energi gennem arbejdet

Engagement opstår når der er overensstemmelse mellem det vi investerer (tid, energi, evner) og det forventede udbytte. 

Står du overfor en opgave som du ved, at du er den bedste til at løse, vil du typisk give meget mere af dig selv, fordi du her har muligheden for at skabe et excellent resultat. 

Når du har arbejdet på denne måde, vil du opleve, at tiden flyver og at du nærmest får mere energi, end den du bruger på arbejdet. Og dette er blot den umiddelbare følelse. Engagement har stor betydning for vores velbefindende, også på lang sigt.

En dansk undersøgelse foretaget af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø viser nemlig, at medarbejdere der ofte oplever denne form for engagement i deres arbejde, har et bedre humør, mere energi, sover bedre og har færre sygedage. 

Det giver med andre ord god mening at tænke over, hvordan vi kan opnå denne tilstand gennem vores arbejde. Når vi nu alligevel bruger så mange timer med det, hvorfor så nøjes med lønnen, hvis vi også kan forbedre vores personlige trivsel?

Hvis du lige nu sidder og tænker, at det bliver svært i din nuværende situation, så tag et kig på denne artikel om engagerede medarbejdere. Den kan måske pege dig i retning af, hvor skoen trykker.

 

Artiklen fortsætter længere nede med afsnittet “Hvad betyder engagement for virksomheden”.

VI ER ZERIUS

Vi styrker virksomheder gennem mennesker.
Vores mantra er, at mennesker, der har det godt, skaber bedre resultater. Skal vi tage en snak?

Helle Halken og Nete Kaasen

FÅ INSPIRATION

Hver måned behandler vi et nyt emne indenfor ledelse, rekruttering og kommunikation. Skal vi sende det til dig på mail, sammen med tilbud på kurser og workshops?

Hvad betyder engagement for virksomheden?

Tallene er til at tage og føle på!

Forskning fra Gallup viser, at verden hvert eneste år taber 7,8 billioner dollars i manglende produktivitet. Det kan naturligvis diskuteres, om det er et “hul” der skal lukkes 100%, men det giver et billede af det uforløste potentiale. Og når nu vi ved, at engagement har en positiv indvirkning på menneskers trivsel, kunne man spørge sig selv, om der er noget at hente, som er mere værdifuldt end penge?

Gallups seneste rapport, der tager temperaturen på det globale arbejdsmarked viser, at aldrig har så mange mennesker manglet engagement i deres arbejde. Faktisk er flere end nogensinde aktivt uengageret i deres arbejde – det vil sige, at man bevidst modarbejder den virksomhed, man er ansat i. Av av! Det er ikke sjove tal. Har du nogen sinde prøvet at have sådan en kollega med fastmonteret nej-hat og et totalt fravær af ansvar for det fælles resultat. Det kan føles som at køre med håndbremset trukket.

Lad os i stedet prøve at kigge på noget, der er sjovere, nemlig det positive outcome af højt engagement i virksomheden. Det har både Gallup og Rambøll en del at sige om.

Gallups forskning viser, at virksomheder med højere engagement har:

 • Mindre fravær blandt medarbejderne
 • Lavere medarbejderomsætning
 • Færre arbejdsulykker
 • Færre fejl i produktionen
 • Mere loyale kunder
 • Bedre produktivitet
 • Bedre rentabilitet

Rambølls undersøgelse af engagementets betydning for virksomhederne viser bl.a.

 • Mindre stress, selvom medarbejderne lægger flere timer i arbejdet.
 • Bedre tiltrækning af nye profiler, fordi medarbejderne anbefaler arbejdspladsen.
 • Bedre fastholdelse, fordi medarbejderne ikke har lyst til at søge andre steder hen.

Se evt. vores video om “engagement på arbejdspladsen” her, hvor du også kan downloade vores whitepaper om emnet. 

Vi er her for at hjælpe

I Zerius hjælper vi ledere med at fremme udvikling og resultater, gennem de mennesker, der er i virksomheden. Hvis du har brug for indspark til, hvordan du kan optimere præstationerne i et team eller hele virksomheden, så giv os et kald.

Vi tilbyder at løse helt konkrete opgaver og kan også hjælpe ved at udstyre dig som leder, eller virksomheden som helhed, med viden og værktøjer, der giver større trækkraft. Nedenfor kan du se vores aktuelle kurser, som også kan afvikles som skræddersyede forløb i virksomheden.

Vi er her kun for at hjælpe dig og de mennesker, som din virksomhed er afhængig af, så tag fat i os.

Få inspiration

Bliv en del af vores netværk for ledere, der har fokus på mennesker. Hver måned modtager du 1-2 mails med input til ledelse, rekruttering og kommunikation samt information om aktuelle kurser.

Skriv til os

Har du spørgsmål, feedback eller ønsker du at komme i kontakt med os, så send os en besked. Vi svarer typisk indenfor 24 timer, og ser frem til at høre fra dig.

Aktuelle kurser

KOntakt os for et tilbud og tilmelding

Kursus i individuel ledelse

Kursus i individuel ledelse

Ved du, at der findes en manual for, hvordan du som leder kan lede hver enkelt, unikke medarbejder til de bedste resultater? Det gør der, og vi laver den sammen med dine medarbejdere.

Kend din kundes kommunikation

Kend din kundes kommunikation

Hvad er det, der får din kunde til at købe hos dig? På dette kursus lærer du at afkode kundens sprog og forme dit eget sprog til den enkelte kunde.

Engagement, trivsel og resultater

Engagement, trivsel og resultater

Lær de psykologiske faktorer for trivsel og engagement at kende, og få inspiration til at arbejde målrettet for at styrke medarbejderne.

Hjælp din leder med at lede dig

Hjælp din leder med at lede dig

Opdag din mest naturlige adfærd, dine toptalenter og hvordan du bedst lærer og ledes, og få redskaberne til at hjælpe din leder med at lede dig til de bedste resultater.

vil du have bedre resultater?

Så er vi her for dig!

Mennesker der har det godt, skaber bedre resultater.

Forskning har vist det med stor tydelighed, og det er både udgangspunktet og målet i vores arbejde.

Det, vi er rigtigt gode til i Zerius, er at skabe udvikling gennem rekruttering, ledelse og kommunikation.

Vi er uddannet og trænet i ledelse, der styrker mennesker, og i at facilitere udviklingsprocesser i teams og organisationer samt arbejde med professionel coaching.

Udover vores fælles baggrund, har vi hver vores professionelle baggrund og toptalenter.

Helle Halken

Direktør & Stifter

Helle er benhård når det kommer til executive search/rekruttering. Hun har en meget stærk holdning til at processen skal afspejle respekt og ordentlighed. Det sikrer en høj kvalitet og de bedste resultater for både virksomhed og kandidat.

Toptalenter:

 • Fokus
 • Målrettethed
 • Læring

Nete Kaasen

Direktør & Stifter

Nete er knivskarp til kommunikation, udvikling og ledelse. Hun arbejder målrettet for at sikre, at det der siges, også er det der gøres. Resultatet er troværdig kommunikation, i ledelsen af virksomheden såvel som i markedsføringen. 

Toptalenter:

 • Kommunikation
 • Udvikling
 • Optimisme

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag inspiration til din ledelse og arbejdet med mennesker. Du får også mulighed for at tilmelde dig vores kurser og workshops med earlybird-rabat.