Hvad giver medarbejderne lyst til at blive i deres job?

Hos vores kunde, Alterna Huse, var der igen fejring af en medarbejder. Den fjerde jubilar indenfor ganske kort tid. 

Hos Alterna Huse er vi så heldige at arbejde internt i virksomheden flere gange om måneden. Det betyder at vi bliver set på som interne, medarbejderne kender os og derfor kan vi godt tale om de ting, der betyder noget. 

Som fx. hvad der gør, at man bliver i sin stilling, selvom konkurrenterne lokker med mere i løn. Vi kan afsløre, at det handler om engagement. 

hvad fastholder medarbejdere

Løn er ikke alt!

Hvad betyder lidt ekstra i lønposen, hvis jeg ikke har det godt, når jeg møder på arbejde?

Sådan siger den jubilar, som Nete taler med på en byggeplads. Han fortæller at på grund af presset i byggebranchen, bliver han jævnligt kontaktet af andre firmaer, der lokker med en højere løn.

Det er bare ikke det, det handler om, fortsætter han. Glæden over lidt mere i løn, blegner hurtigt, hvis de faktorer, der driver lysten til at gå på arbejde forsvinder.

Fire faktorer går igen

I løbet af de tre år, hvor vi har arbejdet internt i virksomheden, har vi talt med en lang række medarbejdere om, hvad det præcist er, der skaber de gode rammer.

Der er særligt fire faktorer, der går igen.

Klare rammer

Vi kender opgaven og ved altid hvad vi skal!

Det at bygge huse foregår efter en fast proces. Murene kan ikke rejses, før fundamentet er støbt og tørt. Der er en helt klar struktur i forløbet, og i Alterna Huses interne medarbejderteam kender alle hinanden, og ved præcis, hvem der skal sættes på hvilken opgave og hvornår. “Vi laver det vi er bedst til”, som det blev sagt.

Den klare opgavefordeling giver også en oplevelse af at være vigtig for teamet.

Masser af frihed

Når rammerne er klare, er det vores opgave at udfylde dem, fortæller flere ad de medarbejdere, vi taler med. Hos Alterna Huse er den høje kvalitet det, der trækker kunderne til. Ledelsen ved, at kvalitet tager tid, så derfor får vi også tiden til at løse opgaven ordenligt.

Det er altså ikke unødvendigt stramme rammer, der arbejdes under, hvor der hele tiden hviler et tidspres for at blive færdig til tiden, og komme videre til næste opgave. Det giver muligheden for frihed i arbejdet. At vælge blandt de igangværende opgaver, så længe vi holder os inden for rammerne.

En høj grad af tillid

De klare rammer og fraværet af tidspres, danner grobund for et bedre resultat. De vilkår vi har, skaber lysten til at tage ansvar, og når ledelsen ser, at vi lykkedes, så vokser tilliden. Omvendt har vi også tillid til ledelsen, for vi ved altid hvor vi har dem.

Nærværende ledelse

Vi er ikke et stort firma, med flere afdelinger. Her kender vi alle hinanden, og der er ikke langt til at blive hørt og få indflydelse. Ledelsen er lige ved hånden og når der opstår problemer, så arbejder vi sammen for at løse dem.

“Jeg tror faktisk aldrig jeg har hørt nogen i ledelsen hæve stemmen”, siger en af medarbejderne i løbet af vores snak. Derfor stoler jeg på, at jeg kan komme til dem og blive hørt, uanset hvilket problem jeg kommer med. Og så er de gode til at give os et klap på skulderen for vores arbejde.

“Engagement” i stedet for “fastholdelse”

I Zerius er vi ikke super begejstrede for ordet “fastholdelse”. Det er bare lidt lettere at sige end “Det at skabe lysten til at blive”.

Vi synes at engagement er et bedre ord.

Kigger vi på den psykologiske definition af engagement* kan det koges ned til den personlige energi, du får gennem dit arbejde.

Gallupinstituttet har forsket meget i engagement, og har udviklet et spørgeskema, der måler på medarbejderes engagement.

Du får her et lille udsnit af spørgsmålene: 

  • Ved du, hvad der forventes af dig på arbejdet?
  • Har du det der skal til, for at udføre dit arbejde ordentligt?
  • Lægger dem, du arbejder sammen med, vægt på kvalitetsarbejde?
  • Har du på dit arbejde hver dag mulighed for at gøre det, du er bedst til?

Fastholdelse = tiltrækning

Medarbejdere der har det godt og trives på arbejdspladsen, er noget der bliver lagt mærke til. Medarbejderne fungerer som et spejl af kulturen i virksomheden, så når de ansatte reflekterer en positiv kultur, så skinner det også ud i branchen, og til dem, der kommer til at søge den næste åbne stilling på holdet.

Hvordan arbejder vi med fastholdelse af medarbejdere?

Det gør vi ved at skabe optimale rammer for engagement. Både når vi rekrutterer specialister og ledere til vores kunder, men også når vi hjælper ledere med at styrke ledelsesgnisten.

Det kan du læse mere om i denne artikel om “Det rigtige jobmatch”

* Jvf. positiv psykologi

Har du spørgsmål?

Hvis denne artikel har givet dig anledning til spørgsmål, eller går du med en konkret udfordring, du gerne vil have løst, så sidder vi lige ude på den anden side af skærmen. Giv os et uforpligtende kald eller send en mail.

Tænk hvis det kunne sætte skub i noget…

vil du have bedre resultater?

Så er vi her for dig!

Mennesker der har det godt, skaber bedre resultater.

Forskning har vist det med stor tydelighed, og det er både udgangspunktet og målet i vores arbejde.

Det, vi er rigtigt gode til i Zerius, er at skabe udvikling gennem rekruttering, ledelse og kommunikation.

Vi er uddannet og trænet i ledelse, der styrker mennesker, og i at facilitere udviklingsprocesser i teams og organisationer samt arbejde med professionel coaching.

Udover vores fælles baggrund, har vi hver vores professionelle baggrund og toptalenter.

Helle Halken

Direktør & Stifter

Helle er benhård når det kommer til executive search/rekruttering. Hun har en meget stærk holdning til at processen skal afspejle respekt og ordentlighed. Det sikrer en høj kvalitet og de bedste resultater for både virksomhed og kandidat.

Toptalenter:

  • Fokus
  • Målrettethed
  • Læring

Nete Kaasen

Direktør & Stifter

Nete er knivskarp til kommunikation, udvikling og ledelse. Hun arbejder målrettet for at sikre, at det der siges, også er det der gøres. Resultatet er troværdig kommunikation, i ledelsen af virksomheden såvel som i markedsføringen. 

Toptalenter:

  • Kommunikation
  • Udvikling
  • Optimisme

Kontakt os

 

Zerius ApS
Nørregade 12, st. th.
6070 Christiansfeld
info@zerius.dk 

Helle Halken: +45 20 62 61 48
Nete Kaasen: +45 21 59 99 87

Kontakt os

Zerius ApS
Nørregade 12, st. th.
6070 Christiansfeld
info@zerius.dk

 

Helle Halken: +45 20 62 61 48
Nete Kaasen: +45 21 59 99 87