Medarbejdernes engagement er en vigtig faktor for trivslen i virksomheden

Der er mange måder at betragte begrebet trivsel på. I Zerius arbejder vi med at styrke virksomheder gennem mennesker, der har det godt. Derfor fokuserer vi her på den psykologiske trivsel, der bidrager til at mennesket kan folde sig ud, træde i karakter og virke med det bedste, de har. 

Denne psykologiske trivsel er bl.a. båret af engagement, og i denne artikel kan du læse om, hvad det at være engageret i sit arbejde, har af betydning for den overordnede trivsel.  

engagement og trivsel på arbejdspladsen

Hvordan opleves engagement?

Oplevelsen af engagement kan bedst beskrives som en positiv energi og en følelse af, at få noget fra hånden.

Oplevelsen kommer ofte, når vi har en positiv forventning om en belønning, typisk i form af en god oplevelse, anerkendelse eller et godt resultat, og derfor kaster os selv ind i opgaven med stor energi. Belønningen er ofte psykologisk og kommer inde fra os selv. Eksempelvis når vi får lov at arbejde med det, vi er bedst til, og har frie rammer til at skabe de bedst mulige resultater, så vil vi typisk lægge flere kræfter i arbejdet.

Engagement er med andre ord en positiv følelse, som opstår når vi får lov at gøre en forskel og skabe resultater, gennem den vi er og dét vi kan.

Hvordan påvirker det trivslen?

Den psykologiske trivsel, som vi i Zerius arbejder med, hviler på modellen PERMA+. De fem bogstaver tegner de fem faktorer, der – når de er til stede og virker på hinanden – får os til at blomstre.

De fem faktorer er:

 • oplevelsen af positive følelser i forbindelse med vores arbejde,
 • muligheden for at engagere os i arbejdet,
 • at vi har gode relationer med ledere og kolleger,
 • følelsen af meningsfuldhed, samt
 • oplevelsen af at præstere og skabe resultater.

Senere på året behandler vi emnet trivsel. Når du er en del af vores netværk, modtager du alle udgivelser direkte på mail. Det er ganske uforpligtende, koster kun din mailadresse, og det eneste du modtager, er inspiration til at arbejde med mennesker – 1-2 mails pr måned. Tilmeld dig her.

Engagement og trivsel

Trivsel og engagement hænger ikke bare tæt sammen. De fremmer hver især hinanden. Når vi trives, øges grundlaget for engagement, fordi vores velbefindende giver os lyst til arbejdet. Når vi er engagerede, øges grundlaget for trivsel, fordi engagement styrker oplevelsen af positive følelser, relationer, meningsfuldhed og at vi præsterer og lykkes.  

Det er dog ikke kun den psykologiske trivsel, der øges. Det samme gør den fysiske trivsel og vores sundhed. Når vi er positive og har overskud og energi, påvirker det vores immunforsvar. Forskningen indenfor engagement viser med al tydelighed, at højere engagement giver mindre sygefravær. Forskning indenfor positiv psykologi viser desuden, at det positive mindset, som opstår gennem trivsel og engagement reducerer risikoen for at dø af hjertesygdomme.  

Download vores whitepaper om Engagement på arbejdspladsen.

Vores whitepaper giver dig indblik i hvorfor det giver mening at arbejde med engagement, og du får input til, hvordan du går til opgaven. Når du downloader, bliver du automatisk en del af vores netværk. Det betyder at du får 1-2 månedlige mails med inspiration til arbejdet med mennesker, og du får netværksrabat på vores aktuelle kurser. Se vores aktuelle kurser nedenfor. 

Du kan også gå ombord i denne artikel fra Gallup.

Danmarks eget Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har lavet en undersøgelse af sammenhængen mellem engagement og trivsel som viser, at engagerede medarbejdere sover bedre, er mindre syge og i bedre humør.

Vi er her for at hjælpe

I Zerius er vi dedikerede til arbejdet med at løfte mennesker og virksomheder. I den rækkefølge. Vil du vide, hvordan vi kan hjælpe dig, så tag fat i os med det samme.

Bliv ringet op

Vi vil hjælpe dig til bedre resultater.
Book et opkald med det samme, så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig videre.

Få inspiration

Bliv en del af vores netværk for ledere, der har fokus på mennesker. Hver måned modtager du 1-2 mails med input til ledelse, rekruttering og kommunikation samt information om aktuelle kurser.

Skriv til os

Har du spørgsmål, feedback eller ønsker du at komme i kontakt med os, så send os en besked. Vi svarer typisk indenfor 24 timer, og ser frem til at høre fra dig.

Aktuelle kurser

KOntakt os for et tilbud og tilmelding

Kursus i individuel ledelse

Kursus i individuel ledelse

Ved du, at der findes en manual for, hvordan du som leder kan lede hver enkelt, unikke medarbejder til de bedste resultater? Det gør der, og vi laver den sammen med dine medarbejdere.

Kend din kundes kommunikation

Kend din kundes kommunikation

Hvad er det, der får din kunde til at købe hos dig? På dette kursus lærer du at afkode kundens sprog og forme dit eget sprog til den enkelte kunde.

Engagement, trivsel og resultater

Engagement, trivsel og resultater

Lær de psykologiske faktorer for trivsel og engagement at kende, og få inspiration til at arbejde målrettet for at styrke medarbejderne.

Hjælp din leder med at lede dig

Hjælp din leder med at lede dig

Opdag din mest naturlige adfærd, dine toptalenter og hvordan du bedst lærer og ledes, og få redskaberne til at hjælpe din leder med at lede dig til de bedste resultater.

vil du have bedre resultater?

Så er vi her for dig!

Mennesker der har det godt, skaber bedre resultater.

Forskning har vist det med stor tydelighed, og det er både udgangspunktet og målet i vores arbejde.

Det, vi er rigtigt gode til i Zerius, er at skabe udvikling gennem rekruttering, ledelse og kommunikation.

Vi er uddannet og trænet i ledelse, der styrker mennesker, og i at facilitere udviklingsprocesser i teams og organisationer samt arbejde med professionel coaching.

Udover vores fælles baggrund, har vi hver vores professionelle baggrund og toptalenter.

Helle Halken

Direktør & Stifter

Helle er benhård når det kommer til executive search/rekruttering. Hun har en meget stærk holdning til at processen skal afspejle respekt og ordentlighed. Det sikrer en høj kvalitet og de bedste resultater for både virksomhed og kandidat.

Toptalenter:

 • Fokus
 • Målrettethed
 • Læring

Nete Kaasen

Direktør & Stifter

Nete er knivskarp til kommunikation, udvikling og ledelse. Hun arbejder målrettet for at sikre, at det der siges, også er det der gøres. Resultatet er troværdig kommunikation, i ledelsen af virksomheden såvel som i markedsføringen. 

Toptalenter:

 • Kommunikation
 • Udvikling
 • Optimisme

Kontakt os

 

Zerius ApS
Nørregade 12, st. th.
6070 Christiansfeld
info@zerius.dk 

Helle Halken: +45 20 62 61 48
Nete Kaasen: +45 21 59 99 87

Kontakt os

Zerius ApS
Nørregade 12, st. th.
6070 Christiansfeld
info@zerius.dk

 

Helle Halken: +45 20 62 61 48
Nete Kaasen: +45 21 59 99 87