Hvad har I fokus på, når I rekrutterer ledere og specialister til jeres virksomhed?

Denne artikel giver dig et hurtigt indblik i, hvorfor CV´et ikke kan stå alene når vi taler om kompetencer til et givent job. .

Bliv en del af vores netværk, og få inspiration til ledelse af dig selv og andre – direkte i din indbakke, 1-2 gange pr. måned

Det er naturligt at kigge på kandidatens viden og erfaring

… Men der er risiko for at overse noget vigtigt, nemlig talent.

Hos ZERIUS ser vi en kompetence som en kombination af viden, erfaring og talent.

Viden og erfaring giver os et billede af kandidatens mere hårde kompetencer: Uddannelse, tidligere job og titler, branchekendskab, tid på arbejdsmarkedet og færdigheder ud i forskellige værktøjer.

I langt de fleste tilfælde er det disse meritter, som kandidater i første omgang bliver vurderet på, når en ny stilling skal besættes.

I ZERIUS analyserer vi også kandidatens talentprofil.

Ud fra anerkendt forskning ved vi at den eneste fællesnævner mellem succesfulde mennesker, er deres (eller deres leders) evne til at aktivere deres talenter. Dvs. at de “lever” deres talenter, de er deres talenter, i et og alt. De prøver ikke at kunne alt, men gør det, de er gode til, hele tiden. De bruger minimal tid på det, de er dårlige til, men har systemer og mennesker som styrer/hjælper dem uden om svaghederne. (Kilde: Marcus Buckingham). Derfor analyserer vi også kandidatens talentprofil.

Ved at kigge på talentkombinationen giver det os et billede af, hvor kandidaten vil performe bedst i et nyt job. Vurdering af en kandidats toptalenter vil være afgørende for vedkommendes succes i jobbet, uagtet at der ligger en god portion erfaring og viden bagud i kandidatens jobhistorik.

Ud fra kandidatens talentsammensætning vil vi bl.a. kunne forudsige

 • den indre og ydre motivation
 • adfærdsstil ifbm. opgaveløsning
 • konfliktstil
 • stressrisiko m.m.

Desuden får vi et billede af kandidatens personlighedstræk indenfor fem grundlæggende dimensioner, som danner grundlaget for menneskers personlighed.

De fem grundlæggende dimensioner er:

 • Ekstraversion
 • Venlighed
 • Samvittighedsfuld
 • Emotionel stabilitet
 • Åbenhed

Kandidaten har en score på hver af disse fem dimensioner, hvilket giver et omfattende billede af personligheden.

Vil du vide mere?

På vores LinkedIn side deler vi ud af vores rekrutteringsproces, for at inspirere til rekrutteringer der holder og styrker både virksomhed og kandidat. Hvis du vil vide mere om rekrutteringsprocessen og brugen af talenter i rekruttering og ledelse, så følg os på siden.

Du kan også blive en del af vores netværk, og modtage inspiration til ledelse, rekruttering og kommunikation 1-2 gange pr. måned.

vil du have bedre resultater?

Så er vi her for dig!

Mennesker der har det godt, skaber bedre resultater.

Forskning har vist det med stor tydelighed, og det er både udgangspunktet og målet i vores arbejde.

Det, vi er rigtigt gode til i Zerius, er at skabe udvikling gennem rekruttering, ledelse og kommunikation.

Vi er uddannet og trænet i ledelse, der styrker mennesker, og i at facilitere udviklingsprocesser i teams og organisationer samt arbejde med professionel coaching.

Udover vores fælles baggrund, har vi hver vores professionelle baggrund og toptalenter.

Helle Halken

Direktør & Stifter

Helle er benhård når det kommer til executive search/rekruttering. Hun har en meget stærk holdning til at processen skal afspejle respekt og ordentlighed. Det sikrer en høj kvalitet og de bedste resultater for både virksomhed og kandidat.

Toptalenter:

 • Fokus
 • Målrettethed
 • Læring

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag inspiration til din ledelse og arbejdet med mennesker. Du får også mulighed for at tilmelde dig vores kurser og workshops med earlybird-rabat.